Magdanskurser

Magdanskurser i Malmö
STUDIOMedlem
Vårterminen 2023

MAGDANSKURSER

Nu kan du anmäla dig till våra kommande kurser.

1 Lektion 130:-

PROVA GRATIS

Medlemskap 50:-

Drop-in 5 ggr 550:-

Drop-in 10 ggr 1000:-

18.00-19.15
19.30-20.45
MÅNDAGAR
ELEGANS

Vackra rörelser i långsamt tempo. Eleganta armar, händer & poser. Förbättra din hållning och core.

Nivå 2 | Start 20 Feb | 10 veckor | 950:-

BOKA

YA BENT EL SULTAN

Improvisation + koreografi till den kända låten "Ya bent el sultan". Lugnt sensuellt - fart med trummor.

Nivå 3 | Start 20 Feb | 10 veckor | 950:-

BOKA

TISDAGAR
Ingen kurs
EL GHAZALA RAYA

Koreografi till den populära egyptiska låten "El Ghazala Raya". Teknik förklaras från grunden.

Nivå 1 | Start 21 Feb | 10 veckor | 950:--

BOKA

TORSDAGAR
Ingen kurs
SHIMMY

Teknik för att skaka med olika kroppsdelar. Genomgång och och repetitioner till trummor.

Nivå 2 | Start 23 Feb | 10 veckor | 950:-

BOKA

SÖNDAGAR
SLÖJDANS

Magdans med slöja. Teknik & kombinationer. Ta med slöja eller köp på plats för 250:-

Nivå 1 | Start 26 Feb | 10 veckor | 950:-

BOKA

FLOORWORK

Sittande & liggande magdans. Danssteg, flexibilitet & hårkast. Ta med knäskydd.

Nivå 3 | Start 26 Feb | 10 veckor | 950:-

BOKA

Dansa magdans

Magdanskurser

Alla magdanslektioner förlängs med 15 minuter för stretching. Detta utan förhöjda kursavgifter! Tvärtom – just nu kan du köpa en magdanskurs innan sista Februariför 750:- (ord. pris 950:-) eller alla vårens sex magdanskurser för 3500:- (ord. pris 5700:-).

Det går alltid bra att hoppa in på pågående magdanskurser.

På denna sidan hittar du information inför din magdanskurs. Undrar du ändå något så är du välkommen att höra av dig!

magdanskurser i malmö
Flexibla tider

DROP-IN KORT

Våra medlemmar har ibland svårt att binda sig till en hel termin på 10 veckor. Kanske jobbar man olika tider vissa veckor eller planerar en längre semester som gör att man kommer missa flera kurstillfälle.

För att lösa detta för er erbjuder vi drop-in kort om fem eller tio danslektioner. Med ett drop-in kort får du möjligheten att oanmäld droppa in på valfria magdanskurser under terminen. Kortet beställs på hemsidan och hämtas ut hos Selina på danslektionen. Varje gång du närvarar vid en magdanslektion kryssar Selina i en ruta på kortet.

Kortet är giltigt under ett helt kalenderår och gäller på alla våra terminskurser (ej workshops och andra event). Ditt kort är personligt och kan inte överföras till kommande år. De säljs i begränsad mängd för att försäkra att våra kurser aldrig överskrider maxgränsen för antal deltagare.

Event

SYKVÄLL

Dgr

:

Tim

:

Min

:

Sek

GÖR ETT PANNBAND

Denna gången ska vi göra pannband som kan användas till show och träning. Selina tar med färdiga pannband som vi klär i svart glittertyg och sedan syr och limmar på vackra kristaller.

Vi har ett gäng nya vackra stenar. På plats finns alla sytillbehör, tyger, limpistoler, kristaller, snacks och dryck. Inga sykunskaper krävs.

27 Januari, 2023

18.00 Förbereder vi rummet och materialet.
18.30 Selina igenom vad vi ska göra.
21.30 Vi avslutar vi sykvällen.
22.00 Cafe med vattenpipa, drycker & sötsaker

Norra Skolgatan 10B

Samma trappa som våra magdanskurser.
Sal 6 som ligger på våning 2.

KOSTNAD

Swisha 100:-. Skriv ”Utlägg sykväll”,  0704-531090 (Tess Selin). Anmälan till yalla@selinasevil.se. Sista dagen för anmälan: 25/1.

Selina Sevil

DANSLÄRARE

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser. Hon är utbildad i egyptisk, turkisk och libanesisk magdans. Genom Mellanösterns främsta agentur för magdansöser (i Libanon) har hon uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien och Irak under flera år. Selina bjuds ofta in till andra länder som magdanslärare och domare i nationella dansmästerskap Hon har en uppfinningsrik inställning till undervisning i magdans och  en sprudlande personlighet. På Dansöz använder hon olika undervisningstekniker för att få ut det bästa av sina elever. Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon lär även ut musikteori, magdansens historia och om dansens idag i Mellanöstern.

”De bästa orientaliska dansarna är inte de som utför tekniken bäst. Utan de som förstår musiken och dansens bakgrunden. Först då kan man dansa orientalisk dans med känsla.”

Bli medlem

MEDLEMSKAP

Dansöz är en ideell förening och våra danskurser och dansevent vänder sig till våra medlemmar. Därför måste man vara medlem för att dansa hos oss. Medlemskapet kostar 50kr per kalenderår (dvs från Januari till December under aktuellt år). Vill man vara medlem kommande år får man köpa ett nytt medlemskap när året påbörjats.

Föreningen Dansöz skapades för att sprida orientalisk danskultur. Vår fokus startade med just Turkisk dans men växte snabbt till arabiska och andra orientaliska danser. Dansöz är en religiöst och politiskt obunden organisation.

Som medlem accepterar man att följa de villkor & trivselregler som står listade längre ner på sidan. Personuppgifter behandlas endast av oss och synas enbart av fritidsförvaltningen på Malmö stad och vår samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan. Personalen på Dansöz delar inte dina uppgifter med andra som använder dem för att skicka reklam.

Elever berättar

REFERENSER

orientaliskdans bokare professionell magdansös malmö1

Asia Maciejewska

Professionell magdansös & danslärare
Baserad i Köpenhamn, Danmark
Har tagit privatlektioner av Selina

”Jag har träffat en hel del orientaliska dansare. Men Selina Sevil tillhör en liten grupp av orientaliska dansare som jag valt att utöka mina danskunskaper hos.

Hos Selina tränade jag balans och att lugna min dynamiska dans. Selina som en av de få dansarna, som har elegansen, den feminina charmen och hög teknik.

Ser med glädje fram emot att fortsätta ta danslektioner av Selina.”

orientaliskdans bokare magdansös malmö

Lone Bus

Aarhus Oriental Dance Association
Baserad i Köpenhamn, Danmark
Organiserat workshops med Selina

Styrelsen för AAOD, är mycket glada över att Selina kom till Århus, Danmark en helg för att undervisa. Alla deltagare var mycket nöjda med hennes workshops.

Selina är en underbar dansare och artist, och hon är mycket professionell som dansinstruktör. Dessutom har Selina en riktigt härlig och vinnande personlighet.

Allt detta gjorde workshopsen i Århus till en unik upplevelse och vi alla ser fram emot att välkomna Selina till AAOD igen.

mybellydancejourney magdansös malmö

Helene

Elev och deltagare i tävlingar
Baserad i Lund, Sverige
Har tagit privatlektioner & kurser av Selina

”När Selina skapar en koreografi åt mig lyssnar hon på mina önskningar och lägger till olika element för att utmana mig, vilket jag verkligen gillar! Hon bra hör de små accenterna i musiken som många missar.

Jag tycker att hennes magdanskurser är väldigt inspirerande, inte bara ur teknisk synpunkt, men också ur kulturellt perspektiv. Hon berättar intressanta historier för att sätta dansen i kontext.

Jag ser fram emot var och en av hennes klasser och jag vet att jag fortsätter att utvecklas snabbt med henne.”

magdans-kurs

Helena

Elev
Baserad i Malmö, Sverige
Har deltagit i flera terminskurser hos Selina

”Jag älskar att gå på Selinas kurser! De senaste året har jag gått flera gånger i veckan för jag tycker att det är så roligt. Jag har lärt mig så mycket!

Selina är inte bara en bra pedagog, hon har också en djup kunskap om orientalisk dans och musik. Jag har lärt mig mer om teknik och också hur musiken fungerar vilket hjälper mig att dansa på egen hand.

Selina skapar kreativa, inspirerande och lekfulla koreografier. Hon lyckas också skapa en skön stämning i gruppen, med många goa skratt och en gemenskap som gör att vi vågar lite mer. Sammantaget ger hon det där lilla extra som får mig att längta tills nästa gång jag får komma till kursen och dansa.”

orientaliskdans bokare professionell magdansös malmö referens

Stella

Professionell magdansös
Baserad i Los Angeles, USA
Tagit flera terminskurser hos Selina

”Sen Jag var liten har jag alltid älskat magdans. Jag flyttade från Eskilstuna till Malmö 2008 bara för att jag hittade Dansöz – den bästa magdansskolan och Selina  – en otroligt duktig professionell magdansös.

Dansresan med Selina och hennes elever till Turkiet var en dröm för mig,en vecka full med nya uppleverser o massa magdans. Som lärare tycker jag Selina är noggran med hur hon lär ut magdans och gör det så det känns bekvämt o dansa i grupp.

Jag är så otrolig tacksam för dem 3 åren hos Selina med massa skratt, kärlek och dans. Allt jag lärt mig och alla fina människor jag träffat från dansen. Bästa åren i mitt liv!”

orientaliskdans bokare professionell magdansös malmö 2019

Alva

Lärare som tävlar i orientalisk dans
Baserad i Helsingborg, Sverige
Har tagit privatlektioner & kurser av Selina

”Blir alltid inspirerad av Selinas dans. Hon gör att jag vill utvecklas som magdansös.

Man kan fylla en bok med kunskap om orientalisk dans baserat på det hon säger på lektionerna. Det har jag gjort under flera år. Jag har en hel bok med anteckningar.

Det är tydligt att det är Selinas mål att hennes elever ska kunna utvecklas på bästa sätt till de magdansöser de vill bli.

Humor, kunskap och ödmjukhet gör att jag stannar på Dansöz.”

SOMMARKURS-I-MAGDANSpng

Bekime

Elev
Baserad i Malmö, Sverige
Har tagit privatlektioner & kurser av Selina

”Att gå på kurs hos Selina är något av det bästa jag gjort.

Hon förmedlar magdansens alla rörelser och med en sådan glädje, värme och humor som sällan går att hitta.

Hon är även mån om att din teknik ska vara korrekt och hon delar gärna med sig av sin enorma kunskap kring dansens uppkomst, historia och samtida stilar.

Det känns tryggt och roligt att delta i hennes klasser. Jag känner mig alltid så glad och fylld av energi efter en lektion med Selina.”

orientaliskdans-bokare-professionell-magdansos-malmo-dansoz-350x516-2

Asta

Professionell magdansös & lärare
Baserad i Stockholm, Sverige
Tagit flera workshops av Selina

”Jag har länge följt Selina på hennes blogg och annan media för att finna ny inspiration och vägledning inom magdansen.

Så när Selina kom till Stockholm 2014 var jag överlycklig och gick självklart alla hennes workshops.

Som lärare och dansare så är hon otroligt innovativ, kreativ och personlig.

Jag utvecklade min dans avsevärt bara under dessa klasser och fick inblick i helt nya sätt att använda såväl props som danssteg.

Ser fram emot att kunna ta fler klasser för Selina i framtiden!”

magdans-elev

Anna

Elev
Baserad i Malmö, Sverige
Har tagit flera terminskurser av Selina

”Jag är super nöjd med alla kurser och workshops jag varit på hos Selina.

Kursdagarna är de dagar man ser framemot mest i veckan.

Selina sprider så mycket energi, glädje och kärlek på varje lektion.

På kurserna och workshopen lär man sig inte bara hur man dansar man får även kunskap och lärdom om historian bakom dansstilarna, olika tekniker och hur man kan dansa till olika instrument.

Det kallar jag professionellt.”

Frågor & Svar

MAGDANSKURSER

Nyttig information inför dina magdanskurser.

Medlemskap

Medlemskap är obligatorisk för alla som dansar hos oss. Medlemskapet kostar 50:- per år. Lägg medlemskapet i varukorgen innan du betalar.

VILKEN KURS SKA JAG VÄLJA?

Välj själv vilken nivå du vill gå på. Grundkurs för att repetera. Eller en fortsättningskurs på högre nivå som en utmaning. Notera dock att vi inte upprepar grundteknik på en fortsättningskurs. Du får gärna delta och träna extra hemma eller på privatlektioner som kompensation. Men vi kan inte stanna upp en kurs på fortsättningsnivå för att besvara frågor om grundsteg.

PROVA EN MAGDANSKURS

Ja det kan man absolut göra. Lägg varan ”prova en gratis danslektion” i din varukorg och checka ut. Det kostar ingenting. Du väljer själv vilken magdanskurs och vilken datum du vill prova på.

HUR KLÄR MAN SIG?

Danskläder kan se olika ut. Vi rekommenderar alla att bära en sjal runt höfterna. I övrigt är det viktigt insruktören kan se rörelserna på dina knän och din mage. Detta kan uppnås genom att tex ha på sig leggings och ett tight linne. I vår butik finns danskläder. Komplettera med ett par mjuka dansskor så har du allt du behöver.

DANSA MED EN FYSISK SKADA

Det beror på vilken skada du har. Magdans finns i många stilar. Vissa använder mer av olika kroppsdelar. När man dansar magdans använder man sig mycket av knäna. Om man har en kraftig knäskada kan det vara svårt att dansa orientalisk dans. Lika så om man har en kraftig ryggskada. Men detta är väldigt individuellt. Ibland rekommenderar läkaren att patienter med skador ska just träna dem. Det bästa du kan göra är att rådfråga dig läkare. Ta gärna ”en gratis danslektion” och känn efter hur det känns.

VAR KAN JAG FÅ INSPIRATION?

Idag finns det så mycket musik online att ta del av utan kostnad. YouTube och Spotify är två underbara platser att streama musik. På Selinas youtubekanal använder hon ofta musik som ni har på magdanskurserna. Titeln står ofta i texten så du kan söka vidare på mer musik från samma artist. Selina laddar ofta upp klipp med magdans på sociala medier.

HAR NI ÅLDERSGRÄNS?

Eleverna på Dansöz har som yngst varit 6 år och som äldst 85 år. Så nej det kan vi inte påstå. Men vi har inga kurser endast avsedda för barn. Barn under 12 får gärna dansa med sina mammor. Eller själva med en vuxengrupp om de klarar det. Många barn klarar det teknikmässigt.

KOMPLEMENT TILL MAGDANS?

Om du verkligen vill satsa på att bli en duktig magdansös så rekommenderar vi även balett och yoga. Balett är en grund i magdans och yoga ger dig flexibilitet. De är båda bra komplement till magdanskurser.

NÄR KAN JAG DANSA?

Det är väldigt individuellt vad man lär sig på en termin i magdans. I varje kursbeskrivning preciseras innehållet i kursen. På en grundkurs lär du dig tillräckligt många steg för att dansa som gäst på en arabisk fest. Exempelvis ett bröllop.

JAG VILL BLI DANSLÄRARE

Selina har utbildat många danslärare i orientalisk dans. Både i Sverige och utomlands. Om du vill lära dig att undervisa bör du ha en gedigen grund som orientalisk dansare. Har du inte det så kan detta även tränas upp med Selina. Förvänta dig dock att detta är något som tränas upp över år. Det finns ingen genväg till att bli dansinstruktör.

HUR MAN LÄR SIG MAGDANS?

Träna lite varje dag. Lyssna mycket på orientalisk musik. Titta mycket på olika magdansöser. Försök förstå dansen. De olika stilarna och variationer i musiken. Det måste kännas roligt att dansa annars är det omöjligt. Försök att få in det i din vardag i så små doser att du inte tycker det är jobbigt. Fortsätt tills detta blir en vana. När du gjort detta några månader kan du utöka tiden. Innan du vet ordet av har du utvecklats massor.

FÅR MAN EN PLATT MAGE?

Man bränner kalorier när man rör sig. Och man stärker musklerna i magen när man använder dem. På sikt kan detta ge visuella resultat. Men om man går en kurs i veckan lär detta inte ge någon visuell effekt på magen. Kombinera istället magdans med en god kost och styrketräning.

Dansstudio

I CENTRALA MALMÖ

Vi finns några minuters promenad från Triangelns köpcentrum. Adressen är Norra Skolgatan 10B i sal 9. Danslokalen ligger på vån 3 och är helt utan insyn. Lokalen är ljus och fräsch med nytt golv och  två spegelväggar. Lokalen har ett eget omklädningsrum med badrum och dusch

Information

KURSVILLKOR

Genom att boka en magdanskurs på hemsidan hos oss godkänner du villkoren nedan.

ÅNGERRÄTT

Om du bokat magdanskursen online gäller reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett mail till yalla@selinasevil.se inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan.

Skulle du ta tillbaka din anmälan senast en vecka före kursstart debiteras en administrationsavgift på 250kr.

Skulle anmälan tas tillbaka mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften.

När kursen har startat har du accepterat att avstå från din ångerrätt. Om du avbryter magdanskursen när den har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

MEDLEMSKAP

Medlemskap kostar 50 kr och betalas varje kalenderår. Denna betalning görs antingen självständigt, för de som bara vill vara medlem. Eller vid betalningstillfället för magdanskursen du ska börja. För att delta i våra kurser och aktiviteter måste du vara medlem.

LOKALBYTE & LÄRARBYTE

Dansöz förbehåller sig rätten att byta instruktör eller förlänga terminen om magdanskursens danslärare inte kan hålla utsatta danslektioner.

BETALNING

Betala online på hemsidan när du anmäler dig till din magdanskurs. På hemsidan kan du välja mellan att betala med Swish och bankgiro. Vid obetald eller sen betalning av magdanskurs eller medlemskap skickar Dansöz en påminnelsefaktura. Påminnelsefakturan har en påminnelseavgift på 50:-. Påminnelsefakturan skickas till samma mail som används vid anmälan. Skulle denna faktura inte betalas lämnas ärendet vidare till inkasso.

REGLER VID SJUKDOM

Skulle du bli sjuk och missa ett kurstillfälle behöver du inte meddela detta till Dansöz. Din plats är reserverad till dig från terminens start till terminens slut. Det är elevens ansvar att anmäla sig i god tid, samt att ta del av de lektioner magdanskursen innehåller. Om eleven missar lektioner utgår ingen kompensation.

FOTOGRAFERA?

Det är inte tillåtet att filma och fotografera på våra danskurser. Vill man göra detta måste man fråga läraren först. Detta så läraren kan informera hela gruppen och de som inte vill vara med i bild kan välja det.

GDPR

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Vid en anmälan till Dansöz insamlar vi uppgifter om namn, personnummer, adress och mail. Denna information lagras i vårt datasystem. Uppgifterna använder vi i vårt administrativa arbete samt för att skicka faktura och information. Du hamnar också i vårt system för utskick av nyhetsmail och mail vid olika angelägenheter. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet. Vi lämnar eller säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

FORCE MAJEURE

Force Majeure såsom arbetskonflikt, naturhändelse, krig, myndighetsbeslut, myndighets ingripande, strejk, lockout, översvämning, allvarlig olyckshändelse, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omständighet som Dansöz inte råder över och som förhindrar Dansöz att fullgöra sina avtalsenliga skyldigheter befriar Dansöz från fullgörelse av dess skyldigheter. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under tillfredsställande förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.

Elever berättar

Referenser

John Doe

Creative Director at Company XYZ

Jessica Doe

Creative Director at Company XYZ

John Doe

Creative Director at Company XYZ

Jessica Doe

Creative Director at Company XYZ

01. We had an amazing experience with Company XYZ. Not only did they deliver, they over-delivered. Each one of their team members brings unique expertise to the table. If you decide to go with Company XYZ, you’ll stick with them for a long time!

Läs hela referensen

02. We had an amazing experience with Company XYZ. Not only did they deliver, they over-delivered. Each one of their team members brings unique expertise to the table. If you decide to go with Company XYZ, you’ll stick with them for a long time!

Läs hela referensen

03. We had an amazing experience with Company XYZ. Not only did they deliver, they over-delivered. Each one of their team members brings unique expertise to the table. If you decide to go with Company XYZ, you’ll stick with them for a long time!

Läs hela referensen

04. Jag är supernöjd med alla Selinas lektioner. Kursdagarna är de dagar man ser framemot mest i veckan. Selina sprider så mycket energi, glädje och kärlek på varje lektion.

På lektionerna lär man sig inte bara hur man dansar magdans man får även kunskap om historian bakom dansstilarna, olika tekniker och hur man kan dansa till olika instrument. Det kallar jag professionellt.

Läs hela referensen