MAGDANS I MALMÖS HJÄRTA

VI ÄR EXPERTER PÅ MAGDANS

Hos oss hittar du kurser i magdans och magdanskläder. Boka en show med en magdansös eller en möhippa med magdans.

Studio Selina är en dansskola i hjärtat av Malmö. Vi erbjuder danskurser i magdans för nybörjare och fortsättare. Vi tränar även professionella magdansöser och danslärare. Våra elever är tjejer i alla åldrar från alla världens hörn.
Vi har mindre dansgrupper än många andra dansskolor, vilket ger vår danslärare Selina mer tid för varje elev. Selina har en lång bakgrund som internationell artist och instruktör i orientalisk dans.
Studio Selina är känt bland eleverna som en dansstudio med det lilla extra. Vi arrangerar ofta frivilliga aktiviteter utanför danslektionerna. Exempel på tidigare aktiviteter är att samlas och äta arabisk mat på olika restauranger. Vi har även haft filmkvällar med filmer om arabisk dans, gått på SPA och utekvällar. Detta bidrar till en extra god stämning på danskurserna. Följ oss på INSTAGRAM.
MER OM VÅRA MAGDANSKURSER

GRATIS DANSLEKTION

Vill du prova dansa magdans hos oss? Boka en gratis danslektion.
Så här går det till:

  1. Se vårt KURSSCHEMA.
  2. Välj kurs att prova.
  3. Följ länken nedan till kassan.
  4. Fyll i vilken kurs du vill prova.
  5. Vi bekräftar din bokning via mail.
  6. Välkommen att dansa magdans på Studio Selina!

BOKA EN GRATIS LEKTION I MAGDANS

PRIVATLEKTIONER I MAGDANS

Vill du lära dig dansa magdans? Det finns många anledningar att dansa magdans. Det är en utmärkt motionsform som involverar hela kroppen. Magdans ökar kroppens flexibilitet.
Selina erbjuder privatlektioner för både nybörjare och professionella dansare. Fördelen med privatlektioner är att du utvecklas i högre takt då  dansträningen kan fokuseras helt efter din nivå och dina önskemål.
Du kan välja mellan att köpa en lektion eller ett paket med fler lektioner. Om du köper ett paket får du ett lägre pris per lektion. Du kan ta lektioner själv eller ihop med en vän.
LÄS MER OM PRIVATLEKTIONER

SHOWER MED MAGDANS

Planerar du en fest för en födelsedag, ett bröllop eller för personalen på ett företag? Funderar du på att boka en dansshow? En show med en professionell magdansös är ett säkert kort för att höja stämningen på ditt event.
Genom att berätta om ditt event så skräddarsyr Selina din show. En show kan variera en hel del. Vissa vill ha ett elegant inslag av orientalisk dans till deras bröllop. Andra vill ha en en dansshow som sätter igång bröllopsfesten och får alla gästerna att skratta och dansa. Ett tips är att låta showen bli en överraskning.
Hos oss kan du boka en magdansös som uppträder med en dansshow på bröllop, företagsfest och andra event.
BOKA EN SHOW MED MAGDANS

MAGDANSKLÄDER

Danskläder för magdans kan vara svåra att hitta. Därför har vi ett sortiment med magdanskläder här på hemsidan. Varorna kan skickas via post eller hämtas på våra danskurser i Malmö.
Vi säljer magdanskläder för uppträdande som arabiska dansklänningar, magdansdräkter, magnät, dansskor, kaftaner, danskjolar, isisvingar och dansslöjor.
Du finner även danskläder för träning som höftsjalar, myntsjalar, danstoppar, dansbyxor, träningsset, bodys och träningsskor.
SHOPPA DANSKLÄDER

MÖHIPPA

En möhippa med magdans passar hela tjejgänget! Alla kan delta då inga inga förkunskaper i magdans krävs. En rolig danslektion som passar kvinnor i alla åldrar utlovas.
Vi har flera paket med möhippor men det som de alla har gemensamt är att den blivande bruden får stå i centrum. Ni får ett glädjefyllt minne med möjligheten att ta minnesvärda bilder. Du kan boka en möhippa med magdans här på vår hemsida.
BOKA EN MÖHIPPA MED MAGDANS

FRISKVÅRD FÖR DANS

Lär dig dansa magdans, få motion och låt arbetsgivaren stå för det. Visst låter det som en drömkombination?
Alla typer av dans som kan räknas som motionsdans är enligt Skatteverket en skattefri förmån och ingår därför i friskvårdsbidraget, så på med dansskorna och redovisa kvittot.
Som kvitto gäller den order vi skickar ut via mail när du köpt en danskurs på hemsidan ihop med ett betalningsbevis (tex utdrag på banköverföringen/swish). Vi kan även skriva ett handskrivet kvitto till dig.

SELINA

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser som uppträtt jorden runt, från Kina till Dubai. Hon har under flera år uppträtt på 5-stjärniga hotell i olika länder i Mellanöstern. Hon har uppträtt med arabiska superstjärnor inför tusentals åskådare. Selina har även uppträtt för arabiska kungligheter och Sveriges prins.
LÄS MER OM SELINA

FRÅGOR OCH SVAR

VEM KAN DANSA MAGDANS?

Alla kan dansa magdans! Detta finns ingen åldersgräns. Det som är så underbart med vår dansform är att alla kan utföra den. Dansen är så bred att det finns något för alla.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT LÄRA SIG?

Det beror helt på vad dina mål är. Det skiljer sig mycket mellan någon som vill dansa magdans på en fest som en gäst eller vill uppträda. Med rätt teknik kan alla utvecklas.

OM JAG REDAN KAN DANSA VILKEN KURS SKA JAG DÅ VÄLJA?

Det finns många som dansat magdans hemma innan de kommer till våra magdanskurser. Vi rekommenderar ändå att man börjar med en grundkurs. Det är viktigt att lära sig tekniken rätt från grunden. Känner man att man redan kan det som kursen innehåller så går det att byta kurs.

FINNS DET OLIKA SORTERS MAGDANS?

Ja det finns många olika stilar. Det finns stilar från olika länder, som Egypten, Libanon, Turkiet och Grekland. Det finns dessutom många folkloriska stilar som magdansöser uppträder med.

ÄR MAGDANS SAMMA SAK SOM ORIENTALISK DANS?

Visste du att ordet magdans faktiskt är slang? Jo det stämmer. Den korrekta benämningen är orientalisk dans. Detta är ett paraplynamn. Precis som latinamerikansk dans har flera olika underkategorier som salsa, samba, bachata osv. Ord som magdans, belly dance och belly dancer skapade här i väst. Detta då fokuseringen var på magen.

VAD ÄR EN MAGDANSARE?

Magdansare är ett ord som uppkommit när man översatt “belly dancer” till svenska. Magdansare är egentligen inte ett riktigt ord. Det heter magdansös för en kvinna och magdansör för en man. Eller orientalisk dansare/dansös/dansör. Ordet magdansare är inte ett ord som de som dansar magdans använder sig av.

VAD HAR MAN PÅ SIG NÄR MAN DANSAR PÅ KURSERNA?

Det är faktiskt en smaksak. Vad som är viktigt på en kurs är att dansläraren kan se dins fötter, knä och höfter. Detta för att avgöra om rörelserna utförs korrekt. Om du dansar magdans på en av våra kurser har tjejerna ofta leggings, linne och en sjal runt höfterna. Dessa säljer vi i butiken här på sidan.Vi säljer även färdiga set med magdanskläder. Det är inte heller ovanligt att våra dansare bär färgglada magdansdräkter och danskjolar på våra kurser. Ibland är det kul att klä upp sig i färg och det uppmuntrar vi.