Överdriven svettning!
Överdriven svettning Överdriven svettning är något som jag kämpat med, speciellt med ett yrke som dansare är att jag svettas mycket. Finns inget jobbigare än när man stylat sitt hår i flera timmar och ska slänga med det på scenen när det klistrar fast som sött på socker på ens rygg. “Men det är bra”, […]

Tess Selin

Författare

25 oktober, 2019

Datum

Överdriven svettning

Överdriven svettning är något som jag kämpat med, speciellt med ett yrke som dansare är att jag svettas mycket. Finns inget jobbigare än när man stylat sitt hår i flera timmar och ska slänga med det på scenen när det klistrar fast som sött på socker på ens rygg. “Men det är bra”, sa alla, “det betyder du förbränner och din kropp startar igång lätt”.

Men jag upplevde jag även att jag kunde börja svettas helt utan aktivitet. Bara så från ingenstans. Sittandes… Detta pågick under flera år och jag besökte läkare i Dubai och provade med att utesluta vissa ämnen ur min kost och addera olika kosttillskott. Allt helt utan resultat.

 

Vad är Hyperdidros?

Saken är att svettningar i för stor mängd faktiskt är ett tillstånd som heter Hyperhidros. Ni kan läsa mer om det här på vårdguidens hemsida. De flesta har överdriven svettning på händer och fötter men även andra kroppsdelar. Jag själv svettas mest på ryggen men även nacke och huvud.

 

Söka läkarhjälp mot svettningar

Så jag besökte min vårdcentral på Lugnet i Malmö och fick rådet att behandla området med Botox. Min läkare på vårdcentralen rekommenderade Dr Natalia på Guchiakliniken i Malmö (som jag förövrigt går hos för skönhetsbehandlingar) så jag kände mig genast i trygga händer. Dr Natalia skrev ut ett recept på Botox som jag hämtade ut på Apoteket.  Eftersom jag ville behandla rygg, nacke och en del av huvudet hämtade jag ut en ganska stor mängd Botox. Som tur väl går det på högkostnadsskyddet eftersom det är ett recept (med högkostnadsskyddet betalar man max 2300kr för medicin på en tolvmånadersperiod).

 

Behandla överdriven svettning med Botox

Ett par dagar senare var jag tillbaka hos Natalia som behandlade områdena med små injektioner med några centimeters mellanrum (se bild). Visst kändes det lite. Men det gick snabbt över.  Bilden nedan är tagen precis efter områdena behandlats och när jag tittade på ryggen efter en timme såg den ut som vanligt igen.

 

Att sluta svettas överdrivet är underbart

Det skulle ta några dagar innan effekten av behandlingen skulle märkas till 100% sa Dr Natalia. Så jag väntade spänt. Trodde nästan inte det var sant när jag undervisat i flera timmar och mitt hår inte var fastklistrat på ryggen. Jag kände en sån otrolig lättnad. Resultatet var verkligen över förväntan. Jag svettas fortfarande. Ingen överdriven svettning utan i “normal” mängd vid ansträngning. Det här var utan tvekan något av det bästa jag gjort och om 6 månader kommer jag göra det igen. Tack vare högkostnadsskyddet så är det dessutom så att jag kommer kunna hämta ut Botox på Apoteket utan kostnad nästa gång.

Om du lider av svettningar så rekommenderar jag verkligen dig att prova detta! Du kan läsa mer om hyderhidros och boka en tid hos Dr Natalia på Guchiakliniken här. Att svettas för mycket kan påverka din vardag och inte minst ditt självförtroende. Jag önskar jag hade gjort detta tidigare.

överdriven-svettning-jag-svettas-för-mycket-behandla-svettningar-botox-mot-svettningar

kommentarer

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer från bloggen

10 skäl till att ta tag i dansen

Myser du i soffan istället för att komma och dansa? Det är den tiden om året nu då de flesta dansskolor är i mitten eller i slutet på sina terminer. Vi har plockat fram våra varmare kläder ur garderoben och kvällarna är mörkare. Visst är det skönt att bara krypa ner...

Orientalisk dansös på stranden

Orientalisk dansös Som orientalisk dansös är det viktigt att uppdatera med nya videos och nya bilder. Eftersom vi haft så fint väder i Malmö så passade jag på att ta lite nya bilder. Vi hade också ett filmteam på plats. Det ska bli spännande att se det nya materialet....

Schema för kurser i magdans

Nu har schema för kurser i magdans sats! Det blir hela tre workshops innan första terminen med danskurser startar 2020. Vi kommer ha en workshop i December, En i Januari och en i Februari. Teman för de komande workshopsen och terminskurserna i magdans har inte satts...
0
    0
    Varor
    Här var det tomtTillbaka till butiken